Келеш съсипа Porshe 911

Шефът на Магистрална полиция в РДВР - София, полк. Красимир Занев се размина на косъм от смъртта в сряда, след като самоковецът Иван Илийн се опита да го прегази на магистрала "Тракия". Занев е завършил психология, но целият му трудов стаж е минал в системата на МВР. Женен, с една дъщеря.

Щe стрeлямe по пътнитe хулигани!


     Магистралната полиция е въоръжена с дългоцевно оръжие и при нужда ще го използваме срещу пътните хулигани в рамките на закона.


     Това заяви в интервю за "24 часа" шефът на магистралните полицаи в РДВР - София, полк. Красимир Занев.
     Строгите мерки се въвеждат заради инцидента в сряда, когато пиян шофьор засече Занев и го изхвърли от пътя, а после нападна полицаи.
     "Ще бъдем безкомпромисни с такива хора, ще ги смачкаме, защото това е обида към българския полицай", подчерта той.
     Магистралната полиция е поставила вече тайните постове заради олимпиадата. На "Тракия" и "Хемус" са монтирани камери, които записват всичко на пътя, каза още полк. Занев.
     
     
- Полк. Занев, какво се случи в сряда?
     - Пътувах с колега със служебния "Опел Астра" по магистрала "Тракия", за да проверяваме потока от коли и полицейските наряди, които са усилени заради олимпиадата в Гърция. На пътен възел "Мухово" решихме да обърнем в обратна посока. В този момент срещу нас изскочи мерцедес с летяща скорост. Ние го видяхме на около 10-15 м от нас.
     Извиках на колегата: "Бягай надясно, този ни уби." Сякаш за миг видях смъртта. Само светкавичната реакция на колегата, който отби в канавката, ни спаси от смърт. Защото този ни видя, че сме с полицейска кола с лампа, надписи "Полиция", но не намали, напротив, засили срещу нас. Заради високата скорост мерцедесът се стопи буквално от пътя.
     - Кой нареди да бъде преследван?
     - Аз се обадих на колегите в Пазарджик да го спрат, защото този хулиган на пътя можеше да убие някого в катастрофа. Илийн обаче не се е подчинил на полицейските разпореждания и тръгнали да го гонят до Пловдив. Имаме информация, че в самия град бeглeцът спрял колата до едно барче и пил още алкохол. Спрели го за проверка, той дал документите на сержанта и избягал обратно към София.
     Незабавно информирахме главния секретар на МВР ген. Борисов. Той нареди мерцедесът да бъде спрян принудително с всички позволени от закона мерки, защото не знаехме този човек дали беше дрогиран, или пиян. Наредих край тунела "Траянови врата" да бъде направена така наречената фуния.
     Спряхме няколко тира, стеснихме платното и пропускахме колите една по една. Тази мярка се наложи, защото при другите два опита да бъде спрян Илийн искашe да сгази полицаите. Той не можеше да маневрира с колата и да избяга на тунела.
     - Как Илийн обясни поведението си на пътя?
     - След като беше спрян, той започна да ни обижда и заплашва с бившия главсек Божидар Попов. След което
     започна да буйства,
     удари полицай,
     риташе ни колите и скъса пагоните на серж. Герджиков. Той беше изключително як, затова се справихме много трудно с него. Проверка с дрегер показа 1,62 промила алкохол в кръвта.
     Първо го откарахме в нашето помещение до магистралата. Той се развихри и там, почна да чупи. Колегите се видяха в чудо. Попитаха ме : Какво да го правим? Наредих да му сложат белезници. През цялото време ни псуваше и ни наричаше "простаци".
     Заведохме го в болницата в Ихтиман за кръвна проба, но Илийн не e спрял да буйства и там. Ще го съдят по бързата процедура за едро хулиганство, има и присъда за изнасилване. Чакат го 5 г. затвор.
     Освен това и в трите РДВР в София, Пловдив и Пазарджик ще му бъдат съставени актове за неподчинение на МВР и оказване на съпротива. Грозят го глоби до 500 лв. и отнемане на книжката за три години.
     - Как е възможно човек да се държи толкова арогантно с полицаи?
     -Това не е първият такъв случай, нямате представа какво става по магистралите. Всичко идва от чувството за безнаказаност на такива хора. Представете си какво щеше да му се случи на този, ако в друга държава беше посегнал на полицай. Най-малкото щеше да бъде осъден веднага.
     - Как ще озаптите такива шофьори?
     - След този инцидент главният секретар на МВР ген. Борисов нареди всеки, който не се подчинява на полицейските органи по магистралите и главните пътища, да бъде спиран по този начин - принудително. Ще бъдем безкомпромисни към такива хора. Искам да добавя, че магистралната полиция е въоръжена и с дългоцевно оръжие и ако се наложи, ще го използваме в рамките на закона.
     Заради засилените мерки за сигурност във връзка с олимпиадата имаме секретни постове, а на "Тракия" и "Хемус" вече са монтирани камери, които всичко записват на пътя. Предупреждавам ги, че ще бъдат смачкани, в преносния смисъл на думата. Това е
     обида към
     българския полицай
     Пак повтарям - срещу всички, които не се подчиняват на полицейските разпореждания и вършат престъпления през нощта по магистралите, ще бъде употребено оръжие.
     - Три РДВР-та са гонили този човек. Колко струва това на МВР?
     - Аз не мога да правя сметки, но представете си, че на магистралата бе станала тежка катастрофа, а полицаите се занимават с един пътен хулиган. Можем да заведем граждански иск срещу този човек за нанесени материални щети на МВР. Сами преценете колко пари на данъкоплатеца са отишли за бензин, докато сме го гонили.
     - Как се готвите за олимпиадата в Атина?
     - Вече споменах, че полицейските патрули по магистралите са усилени. В момента потокът на колите с чужденци, които минават през България, се е увеличил двойно. Полагаме всички усилия чужденците да не стават жертви на магистрални грабежи. С нас патрулират части на жандармерията, хеликоптер обикаля двете магистрали. Наблюдаваме дори язовирите, които са близко до магистралите, а също и черните пътища към тях.

 


Сподели го във FacebookАрхив общество:За реклама

SEO за психолози


Архив с публикации:
bullet Руслан Терзийски
bullet Велислава Донкина
bullet Антистресова терапия
bullet Люба Цанова - психолог
bullet Деляна Дачева - психолог
bullet Иванка Стоименова - психолог
bullet Р. Вардева - психотерапевт
bullet Златка Терзиева - психолог
bullet Катерина Павурджиева
bullet Тестостерон в спорта
bullet Венета Христова
bullet Денят започва с Боби Цанков
bullet Мария Стаматова - психолог
bullet Лена Лалчева - психолог
bullet Позитивно мислене USA
bullet Марина Борисова - психолог
bullet Как да общуваме с детето си
bullet Семинар на Емилия Крушков
bullet Сексуална енергия
bullet Мнение за съня на доц. Костова
bullet Майсторство на играчи
bullet Психология на страха
bullet Психофармакология
bullet Закриват лудници
bullet Ревност и меркантилност
bullet Психологът - душа и ум
bullet Когато шефът e некомпетентен
bullet Д-р Цветелина Ефтимова
bullet Изневяра | Психична централа
bullet Хормон на растежа GH
bullet Перфектно спане
bullet Александра Найденова - психолог
bullet Интервю с Иван Неделчев
bullet Д-р Неда Пеева
bullet Мадлен Алгафари
bullet Параноидна шизофрения
bullet Психология на ревността
bullet За старостта, смъртта и вечността
bullet Цветелина Василева - психолог
bullet Росица Бялкова - психолог
bullet Анета Жечева - психолог
bullet Когнитивно градинарство
bullet Стероиди и психика
bullet Какво е воля?
bullet Умря човек на магистралата
bullet Човекът в обществото
bullet Престъпления и заболеваемости
bullet Психика и здраве
bullet Депресия
bullet Психика и витамини
bullet Когнитивно поведенческа
Психолог | Галина Тодорова | Пламен Бояджиев | Д-р Руслан Терзийски - психиатър
contact@icp-bg.com