Добре е тийнейджърите да играят на компютърни видео игри


Въпреки случайните средства за масова информация около видео игрите с насилие за тийнейджъри, ново изследване, публикувано от фордацията на Джон Г. и Катрин Маккартър миналия вторник показва, че не само децата изпитват удоволствие от тези игри, но и те оказват положителни действия за децата. Ето един цитат, който уточнява най-добрите констатации:

В този стереотип на видео игрите според повечето хора, тези, които играят са самотни, мислят за насилие и биват анти-социално действащи лица, но това не е чак толкова просто и вярно. Повечето от хората, които играят са над средното социално ниво младежи с по-висок интелект, които го правят заедно със семействата си, приятелите и други техни познати онлайн и офлайн, казва Аманда Ленхарт - автор на доклад за проучване в Senior Research в американския живот, който провежда проучването. Играенето е въздействаща част от живота и за момчета и мочмичета. За повечето тийнейджъри, игрите са писти от спектъра на изгреждане на общности, тежки телесни повреди и начин за научаване на нови и специфични неща от живота им. Това са от елементарно прости до изключително сложни части от житейската им сесия.

Въпреки това е лесен и удобен за нас варианта да се правят изводи въз основа на това, което може да изглежда като общ смисъл на връзките между двете неща, което пък от своя страна показва колко е погрешно да се стига до подобни заключения, които казват че да играеш е вредно! НЕ, не е! Имайте предвид обаче, че тези изследвания са направени освен в психологически среди и експертизи, главно на социологическите изследвания - а не научни. В крайния резултат можем да забележим това, че Пламен Бояджиев каза следното: от хората, които познавам и разделя на две групи - тези, които са играли видео компютърни игри и тези, които не са, мога да заключа по следния начин - братовчед ми е запален от малък по компютърните игри, както и други мои познати връстници - в момента той е на изключително интелектуално ниво и е един доста сериозно ерудиран млад мъж, с който се гордея че имам родствена връзка, както и други близки мои приятели, които непрекъснато се развиват в областта на науката или изкуството... Другата група - тези, коиот не са играли на такива игри г-н Бояджиев за тях се изрази по следния начин: Това са хора, които се интересуват от по-различни и антисоциални дейности, като например да играят хазарт, да харчат парите си за алкохол, или такива пък, които обичат да ремонтират автомобили и да сменят гуми, което всъщност им е професионално занимание - естествено, че няма нищо лошо и в това... Пламен Бояджиев препоръчва да се играе не всеки ден, но поне по два пъти в седмицата, до три часа на ден.Архив общество:За реклама

SEO за психолози


Архив с публикации:
bullet Руслан Терзийски
bullet Велислава Донкина
bullet Антистресова терапия
bullet Люба Цанова - психолог
bullet Деляна Дачева - психолог
bullet Иванка Стоименова - психолог
bullet Р. Вардева - психотерапевт
bullet Златка Терзиева - психолог
bullet Катерина Павурджиева
bullet Тестостерон в спорта
bullet Венета Христова
bullet Денят започва с Боби Цанков
bullet Мария Стаматова - психолог
bullet Лена Лалчева - психолог
bullet Позитивно мислене USA
bullet Марина Борисова - психолог
bullet Как да общуваме с детето си
bullet Семинар на Емилия Крушков
bullet Сексуална енергия
bullet Мнение за съня на доц. Костова
bullet Майсторство на играчи
bullet Психология на страха
bullet Психофармакология
bullet Закриват лудници
bullet Ревност и меркантилност
bullet Психологът - душа и ум
bullet Когато шефът e некомпетентен
bullet Д-р Цветелина Ефтимова
bullet Изневяра | Психична централа
bullet Хормон на растежа GH
bullet Перфектно спане
bullet Александра Найденова - психолог
bullet Интервю с Иван Неделчев
bullet Д-р Неда Пеева
bullet Мадлен Алгафари
bullet Параноидна шизофрения
bullet Психология на ревността
bullet За старостта, смъртта и вечността
bullet Цветелина Василева - психолог
bullet Росица Бялкова - психолог
bullet Анета Жечева - психолог
bullet Когнитивно градинарство
bullet Стероиди и психика
bullet Какво е воля?
bullet Умря човек на магистралата
bullet Човекът в обществото
bullet Престъпления и заболеваемости
bullet Психика и здраве
bullet Депресия
bullet Психика и витамини
bullet Когнитивно поведенческа
Психолог | Галина Тодорова | Пламен Бояджиев | Д-р Руслан Терзийски - психиатър
contact@icp-bg.com