Секс в психологията на човека


Няколко общи изречения, въвеждащи в системата

 

Под Орален секс (от латински език oris - „уста“) се разбира сексуален контакт, при който един от партньорите гали и стимулира гениталиите на другия с уста (устни, език, зъби, гърло). Едновременното прилагане на орален секс от двамата партньори често се обозначава като поза "69". Оралният секс е широко практикуван в съвременното общество и е считан от много хора за неотделим елемент от човешката сексуална култура и цивилизация. Доколкото е част от естествената сексуалност на човека, няма обозначено историческо начало и е бил винаги елемент на физическата любов между хората.

 

ЧуканеАнален секс (анално проникване, анално сношение) е сексуална практика, при която пенисът на единия партньор се вкарва в ануса на другия, с цел получаване на сексуално удоволствие. Използването на различни секс играчки за стимулиране на ануса и ректума също се счита за анален секс. Аналният секс може да достави удоволствие както на проникващия, така и на приемащия партньор, тъй като анусът притежава нервни окончания, подобни на тези по клитора и пениса. Смята се, че за жените аналният секс е приятен, тъй като по този начин се стимулира преградата между ректума и вагината, а също и Г-точката. При мъжете отвъд ректалната преграда се намира простатната жлеза, чието дразнение при анален секс също е източник на удоволствие. В някои култури аналният секс се разглежда като табу и е обявен за противозаконен от някои законодателства. При практикуване на анален секс е необходимо особено внимание, търпение, както и употребата на лубриканти, тъй като, за разлика от вагината, анусът няма естествена лубрикация. В противен случай актът може да е болезнен за приемащия партньор, а в по-драстични случаи - да доведе и до наранявания. Както и вагиналният секс, аналният секс без предпазни мерки създава опасност от заразяване с полово предавани болести. Освен опасността от зараза, съществува и чисто физиологична опасност от наранявания и разкъсвания. По тази причина, в ануса не бива да бъдат вкарвани предмети с ръбове и остри върхове, както и въобще предмети над 20 см, тъй като може да се увредят стените на дебелото черво.

Проблемът за секса, за сексуалните страсти и апетити е понякога много сложен. Няма да преувелеча, ако кажа, че този въпрос представлява един вид "психическа чума". На какво се дължи това? Защо съществува толкова изкривено понятие в тази област? При истинската любов никога не се повдига въпросът за секса. Той не се поставя също така и при всеки уравновесен и хармонично развит човек. Това означава ли, че истинската любов е на изчезване? Или че хармонията вече не съществува? Склонни сме да повярваме, имайки превдид многобройните случаи на неврози, изтласквания и страхове, в които е впримчен нашият свят.


Архив секс:За реклама

SEO за психолози


Архив с публикации:
bullet Руслан Терзийски
bullet Велислава Донкина
bullet Антистресова терапия
bullet Люба Цанова - психолог
bullet Деляна Дачева - психолог
bullet Иванка Стоименова - психолог
bullet Р. Вардева - психотерапевт
bullet Златка Терзиева - психолог
bullet Катерина Павурджиева
bullet Тестостерон в спорта
bullet Венета Христова
bullet Денят започва с Боби Цанков
bullet Мария Стаматова - психолог
bullet Лена Лалчева - психолог
bullet Позитивно мислене USA
bullet Марина Борисова - психолог
bullet Как да общуваме с детето си
bullet Семинар на Емилия Крушков
bullet Сексуална енергия
bullet Мнение за съня на доц. Костова
bullet Майсторство на играчи
bullet Психология на страха
bullet Психофармакология
bullet Закриват лудници
bullet Ревност и меркантилност
bullet Психологът - душа и ум
bullet Когато шефът e некомпетентен
bullet Д-р Цветелина Ефтимова
bullet Изневяра | Психична централа
bullet Хормон на растежа GH
bullet Перфектно спане
bullet Александра Найденова - психолог
bullet Интервю с Иван Неделчев
bullet Д-р Неда Пеева
bullet Мадлен Алгафари
bullet Параноидна шизофрения
bullet Психология на ревността
bullet За старостта, смъртта и вечността
bullet Цветелина Василева - психолог
bullet Росица Бялкова - психолог
bullet Анета Жечева - психолог
bullet Когнитивно градинарство
bullet Стероиди и психика
bullet Какво е воля?
bullet Умря човек на магистралата
bullet Човекът в обществото
bullet Престъпления и заболеваемости
bullet Психика и здраве
bullet Депресия
bullet Психика и витамини
bullet Когнитивно поведенческа
Психолог | Галина Тодорова | Пламен Бояджиев | Д-р Руслан Терзийски - психиатър
contact@icp-bg.com