Психологическият термин "Порнопоколение"

 

ПорнопоколениеСексуалната пристрастеност, може да афектира не само вас, но и всички около вас. Вашата съпруга или съпруг, може да се отчуждят до такава степен, че да ви напуснат. Вие също се отчуждавате. Страхът ви изолира по един начин, а пък сексуалната зависимост ви докарва вина. Много хора се чувстват неадекватни, недостойни и уплашени.

Всъщност те не намират у себе си това, което откриват у другите. Изпитват страх, който им е ограничил възможностите, затова като вид компенсация, започват с настървение да се насочват към търсене на положителни емоции. Опитват да се социализират в обществото чрез фантазиите си - мастурбирайки, потънали в море от изображения.

Секс алкохолиците живеят в някакъв филм, в който могат да бъдат и главни герои и статисти. Филм, чиито сценаристи са самите те. Обръщат се към секса, както наркоманите към дрогата. Той е достъпен за всички. Тези действия ги карат да се чувстват виновни. Празнотата ги поглъща и те все повече и повече се затварят вътре в себе си. Покоят и същевременно свободата, която фантазиите предоставят ги вглъбяват и ги правят все повече и повечето затворници.

Любовта губи значи, защото в нея има болка, тя е реалност, фантазиите са химия, и в тях има само наслада. Този навик, тази пристрастеност прави невъзможно осъществяването на една реална връзка. Защото са зависими към нереалното. Фантазията уби истинското, а похотът - любовта. И така си заживяват в нереалността. Там всичко е сигурно, няма никакъв страх, а животът се превръща в едно безкрайно удоволствие.

От няколко години сред психолозите в България и трите най-големи университета Св. Климент Охридски, Нов български университет и Варненски свободен се среща определението порнопоколение.

Цяла армия тийнейджъри и млади мъже са неспособни да получат сексуално удовлетворение заради виртуалните си пристрастия, разкриха психолози на ICP Психология на човека. Такъв е случаят на 26-годишния Стоян Ч. от Варна, който страда от порнозависимост. Всичко започнало в юношеството му, когато започнал да се заглежда по "непристойни картинки" и вестници с неприлично съдържание и голи каки. Днес Стоян прекарва по няколко "безцелни" часа пред компютъра в Интернет всеки ден, защото не издържа без "задължителната порция" филми за възрастни.

"Имам нужда да гледам още по-мръснишки филми - обикновеното еротично видео не е достатъчно", разказва 26-годишният мъж, който сам си е дал сметка, че страда от зависимост към порното. Стоян споделя, че "сайтовете за възрастни" също са станали неизменна част от интимния му живот, независимо от факта, че има сериозна връзка с жена. Според резултати от различни изследвания всеки месец 72 млн. души посещават порносайтове. Не всички учени обаче са съгласни с твърдението, че честото посещение на порносайтове представлява опасна зависимост (като наркотичната например). "Количественият еквивалент на сексуалната активност на индивида не е достатъчен показател за неговите психични проблеми", заявява пред "Психология на човека" д-р Пенчев от Института за изследване на сексуалността към университета във Варненският свободен университет. Други специалисти от Нов български университет намират връзка между виртуалния секс и педофилията. "Порнопродукцията може да превърне нормалните хора в педофили", твърдят те. Противниците на това твърдение смятат, че сексуалните отклонения са заложени още от детството и се проявяват преди "срещата" на човек с изображенията, съдържащи детска порнография. Психолозите обаче са единодушни в друго - че темата за секса е една от най-обсъжданите както в медиите, така и в обществото, което е свързано с воайорския и ексхибиционистичния подход към проблема.


Архив секс:За реклама

SEO за психолози


Архив с публикации:
bullet Руслан Терзийски
bullet Велислава Донкина
bullet Антистресова терапия
bullet Люба Цанова - психолог
bullet Деляна Дачева - психолог
bullet Иванка Стоименова - психолог
bullet Р. Вардева - психотерапевт
bullet Златка Терзиева - психолог
bullet Катерина Павурджиева
bullet Тестостерон в спорта
bullet Венета Христова
bullet Денят започва с Боби Цанков
bullet Мария Стаматова - психолог
bullet Лена Лалчева - психолог
bullet Позитивно мислене USA
bullet Марина Борисова - психолог
bullet Как да общуваме с детето си
bullet Семинар на Емилия Крушков
bullet Сексуална енергия
bullet Мнение за съня на доц. Костова
bullet Майсторство на играчи
bullet Психология на страха
bullet Психофармакология
bullet Закриват лудници
bullet Ревност и меркантилност
bullet Психологът - душа и ум
bullet Когато шефът e некомпетентен
bullet Д-р Цветелина Ефтимова
bullet Изневяра | Психична централа
bullet Хормон на растежа GH
bullet Перфектно спане
bullet Александра Найденова - психолог
bullet Интервю с Иван Неделчев
bullet Д-р Неда Пеева
bullet Мадлен Алгафари
bullet Параноидна шизофрения
bullet Психология на ревността
bullet За старостта, смъртта и вечността
bullet Цветелина Василева - психолог
bullet Росица Бялкова - психолог
bullet Анета Жечева - психолог
bullet Когнитивно градинарство
bullet Стероиди и психика
bullet Какво е воля?
bullet Умря човек на магистралата
bullet Човекът в обществото
bullet Престъпления и заболеваемости
bullet Психика и здраве
bullet Депресия
bullet Психика и витамини
bullet Когнитивно поведенческа
Психолог | Галина Тодорова | Пламен Бояджиев | Д-р Руслан Терзийски - психиатър
contact@icp-bg.com